Проєкт “Без минулого немає майбутнього” – переміг серед 157 країн з Європи

У кінці травня в Українській школі міста Дублін (Ірландія) Наталія Сливчук презентувала проєкт “Без минулого немає майбутнього” / “There is no Future without Past”, над яким вона з вихованцями ЗДО “Малятко” працювали протягом 2023-2024 н.р.

Проєкт зайняв перше місце у національному відборі Міжнародного конкурсу “Young European Heritage Makers” / “Юні творці європейської спадщини” у рамках програми Дні європейської спадщини та представив Україну на етапі європейського відбору.

У фіналі проєкт було визнано одним з п’яти переможців серед 157 претендентів з інших країн Європи.

Маленьким дослідникам з України вдалося висвітлити значення національної пам’ятки – Софії Київської та провести паралелі з сьогоденням, яке ми проживаємо від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Дякуємо організаторам конкурсу та членам жюрі Ради Європи, членам жюрі національного відбору Міністерство культури та інформаційної політики України за високу оцінку нашої роботи та надану можливість свідчити очима дітей про нашу Батьківщину.

Дякуємо за співпрацю Юлії Грабовській, науковому співробітнику Національний заповідник «Софія Київська», народному артисту України Тарас Компаніченко за дозвіл на використання музичних композицій гурту “Хорея Козацька” та Наталія Розпутня за технічну підтримку.

Дякуємо Асоціації українців в Ірландії та Олені Собчук, координаторці освітніх проєктів Асоціації, за обмін досвідом між освітянами та ознайомлення з культурною спадщиною Ірландії. Із вдячністю про співпрацю та підтримку Асоціації українців в Ірландії було передано пам’ятні подарунки та серію книг з українознавства професора Миколи Тимошика.

Проєкт “Без минулого немає майбутнього” реалізовано за сприяння Кудрик Олесь Тимофійович, сільського голови Борщагівської сіоьської ради та Лариса Лахтадир, начальника Управління освіти, культури, молоді та спорту Борщагівської сільської ради.

За підсумками роботи керівник проєкту Наталія Сливчук отримала відзнаку та стипендію від сільського голови Олеся Кудрика, діти-учасники були нагороджені грамотами та подарунками.

Інформація на сайті Міністерства освіти та науки України: https://mcip.gov.ua/news/ukrayinski-proyekty-peremogly-u-dvoh-vikovyh-kategoriyah-konkursu-molodyh-tvorcziv-yevropejskoyi-spadshhyny/

Інформація про переможців конкурсу: https://www.europeanheritagedays.com/EHD-Programme/Press-Corner/News/Empowering-Young-Minds-The-Young-European-Heritage-Makers-Selected?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0dhsCu4f-sX3RASnergiBodoD4b7Ua2qO9cHJCuZbq5fOYQi4SAskR0YI_aem_AQhXltdl-pcsIcJueqW0nX0r-W53-7XRy-na-YV2bvwibMD6QZPdAFS6mBrubrCZgr_OvESVPOq9YmE7YvZ8TpLU

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *