Практичний психолог ЗДО «Малятко» взяла участь у конференції для фахівців психологічної служби України

5 вересня 2024 року у Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка відбулася конференція «Впровадження системи заходів щодо збереження ментального здоров`я учасників освітнього процесу закладів освіти». Учасники заходу, практичні психологи та соціальні педагоги, розглянули завдання психологічної служби на виклики воєнного часу.

Під супроводом досвідчених фахівців було обговорено питання збереження психічного здоров`я учасників освітнього процесу та заходи, які будуть актуальними для різних вікових груп.

Ольга Хмелєва-Токарєва, завідувач науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка; керівник психологічної служби у системі освіти м.Києва розповіла про особливості організації освітнього процесу у 2024-2025 навчальному році та поділилася посібником для роботи з дітьми в укритті. Також Ольга Василівна надала інформацію про план заходів психологічного спрямування.

Гулевич Тетяна, практичний психолог науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка ознайомила з нормативно-правовою базою та звернула увагу спеціалістів та нововведення. Тетяна Михайлівна анонсувала про початок роботи Школи молодого психолога для спеціалістів, які працюють за фахом не більше трьох років, та підтримала ініціативу щодо зустрічей з вирішення професійних питань.

Вікторія Назаревич, спеціаліст у напрямі психологія мистецтвом, доктор філософії, кандидат психологічних наук, доцент кафедри вікової та педагогічної психології Рівненського державного гуманітарного університету, психолог вищої кваліфікаційної категорії, арт-терапевт, ознайомила учасників конференції з терапією іграшковими ведмедиками. Психологиня наголосила, що даний підхід часто використовується з дітьми, але він може принести користь людям будь-якого віку.

Також під час конференції розглядались питання командної роботи учасників освітнього процесу та роль психолога у закладі освіти. Практичний психолог ЗДО «Малятко» зареєструвалася на подальші заходи Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка та зберегла контакти провідних спеціалістів для розвитку проєкту психологічної підтримки у ЗДО «Малятко». Закінчила конференція неформальним спілкуванням в укритті університету.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *