|

Освітяни ЗДО “Малятко” взяли участь у Міжнародному навчанні

З 21 по 29 вересня директор ЗДО “Малятко” Кривоцюк Ольга Михайлівна та практичний психолог Сливчук Наталія Василівна у складі групи освітян з різних областей України взяли участь у Міжнародній осінній школі у Греції.

Протягом кількох днів учасники занурювалися у сучасні стратегії комунікації в освіті, опановували цифрові інструменти, вчилися створювати персональні бренди, застосувати штучний інтелект для створення освітнього контенту, також вправлялися у створенні комунікаційних стратегій під час кризових ситуацій.

Учасники побували у містечку Катеріні та ознайомилися із навчальними закладами і освітнім процесом у Греції. Обов’язкова освіта включає дошкільну – один рік, початкову (Demotiko) – шість років, базову середню освіту (Gymnasio), яка триває три роки. Окрім державної школи учні відвідують ліцензовані приватні заклади. Здивувало 20-ти бальне оцінювання у грецьких школах.

Поміж навчальною програмою освітяни мали можливість ознайомитися з визначними пам’ятками Греції та насолодитися Егейським морем.

По закінченні Школи учасники здійснили паломницьку мандрівку до православних святинь Метеори, де усі бажаючі мали змогу піднести молитови за перемогу України!

Закриття ХІ Міжнародної Школи для освітян в Греції стало кульмінацією інтенсивного та продуктивного навчального процесу.

На церемонії учасникам було вручено сертифікати підвищення кваліфікації на 30 годин. Також на церемонії було підведено підсумки творчих конкурсів, у яких педагоги демонстрували навички користування різноманітнимм цифровими технологіями, з якими ознайомилися під час навчання.

Особливо теплим був обмін символічними презентами, де кожен підібрав для свого колеги подарунок з урахуванням характеру, захоплень та мрій. За період навчання зародилася не лише дружба, а й цікаві проєкти для подальшої співпраці.

Завершення Школи залишило незабутні враження, сповнені натхнення, нових ідей та знань. Програма була насиченою та цікавою, отримані знання і навички освітяни застосовуватимуть у своїй роботі.

Щиро дякуємо колегам Інституту модернізації змісту освіти та Академії інноваційного розвитку освіти, які організовули навчання спрямоване на підтримку ментального здоров’я та адаптацію до навчання в умовах війни й побудови системи освіти після перемоги.

Особливі слова подяки Бурдун Олені Вікторівні, методисту вищої категорії Інституту модернізації змісту освіти, директору ГО «Академія інноваційного розвитку освіти» та Зінченко Аллі Григорівні, кандидатці історичних наук, доценту кафедри зв’язків з громадськістю національного університету «Києво-Могилянська академія»

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *