|

Тренінг для педагогічних працівників «Технологія рефлексивного підходу в особистісній і професійній сферах».

У рамках проведення Тижня психології у ЗДО «Малятко» відбувся тренінг для педагогічних працівників «Технологія рефлексивного підходу в особистісній і професійній сферах».

Ведуча тренінгу – Інна Вікторівна Кондратець, кандидат педагогічних наук; доцент кафедри дошкільної освіти Київського Університету імені Бориса Грінченка; співавтор освітньої програм «Дитина» (2020 р.).

У ході тренінгу учасники досліджували низку концептуальних вимірів, стосовно проблеми «рефлексія – дитина», а саме: формування механізмів рефлексії дітей дошкільного віку та особливості рефлексійної діяльності та розвитку рефлексійних здібностей дітей дошкільного віку.

Під час практичної частини педагоги розглянули різноманітні форми взаємодії дорослого з дитиною, що передбачають відкриті полілоги між учасниками освітнього процесу. Вихователі вчилися формулювати рефлексійні запитання в контексті ігрової, художньо-продуктивної та ін. видів діяльності дітей.

По закінченню тренінгу педагоги отримали творчі пропозиції щодо організації освітніх форм з дітьми дошкільного віку та рефлексійні вправи, що сприятимуть формуванню власної рефлексійної культури.

Схожі записи

Один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *